De 6 voordelen van aluminium dibond

De 6 voordelen van aluminium dibond

Bij Canvasso vindt u een ruim aanbod aan luxe aluminium dibond schilderijen. Maar wat is aluminium dibond precies en wat zijn de voordelen hiervan ten opzichte van andere materialen? In deze blog leest u er alles over.

1. Museumkwaliteit

Vele musea hebben hun kunstwerken in aluminium dibond materiaal, vanwege de hoge kwaliteit. Door de moderne fotodruktechniek hebben de dibond schilderijen namelijk de hoogste kleurdiepte. De details op dit materiaal zijn haarscherp en daarom wordt dibond vaak geassocieerd met museumkwaliteit.

2. Weer- & lichtbestendige schilderijen

De dibond schilderijen staan ook bekend om hun bestendigheid tegen vocht en uv-licht. Hierdoor kunt u de schilderijen ook ophangen in vochtige ruimtes of zelfs buiten. Ze verkleuren niet dankzij de speciale dibond coating die ze bestand maakt tegen zowel kunst- als uv-licht.

Let op: dibond schilderijen met een glanzende coating zijn geschikt voor buitengebruik en blijven tot drie jaar mooi, terwijl schilderijen met een matte coating beter binnen kunnen blijven. 

3. Ophangsysteem

De dibond schilderijen zijn voorzien van een blind ophangsysteem aan de achterkant. Doordat het profiel zich aan de achterkant bevindt, komt het schilderij van de muur af en lijkt het te zweven.

4. Duurzaam

Dankzij de aluminium buitenlaag zijn dibond schilderijen zeer duurzaam en bestand tegen slijtage. Hierdoor kunnen de schilderijen jarenlang meegaan zonder kwaliteitsverlies.

5. Afwerkingen

De dibond schilderijen bij Canvasso zijn beschikbaar in diverse afwerkingen. U kunt kiezen uit een matte of glanzende finish, en daarnaast is er een brushed afwerking beschikbaar. Deze afwerking is er in het roségoud, zilver en goud.

6. Formaten

In tegenstelling tot andere schilderijen kunnen dibond schilderijen in verschillende formaten worden gekozen. Bij Canvasso hebben we standaardformaten, maar andere maten zijn op aanvraag ook mogelijk.

Volume paneel

Sinds kort heeft Canvasso een nieuwe afwerking voor aluminium dibond schilderijen, genaamd het 'metal volume paneel'. Dit paneel wordt eerst geslepen, vervolgens bedrukt en tenslotte wordt het achterste gedeelte gevouwen zodat het kunstwerk straks tegen de wand aan komt te staan, wat een 3D-effect creëert. 

Deze afwerking is uniek en exclusief verkrijgbaar bij ons. 

Nadelen

Zijn er dan geen nadelen? Niet veel, nee. Als u op zoek bent naar een uniek schilderij waar er maar één van is, dan is een kunstwerk op aluminium dibond niet helemaal wat u zoekt. Een kunstwerk op aluminium dibond betreft namelijk een hoge kwaliteits afdruk van een afbeelding van een schilderij of professionele foto. De afbeelding kan vaker zijn afgedrukt en is daarmee niet meer uniek. Met de gekozen afwerking en formaat heeft u een kunstwerk op maat, maar geen uniek kunstwerk. Kiest u voor een canvas schilderij, dan weet u zeker dat u een uniek kunstwerk heeft. Deze schilderijen worden met de hand geschilderd.

 

Wilt u weten welke aluminium dibond schilderijen wij aanbieden? Aarzel niet en neem een kijkje bij onze aluminium dibond schilderijen!

Advies en tips

Bij Canvasso bieden we méér dan alleen kunstwerken. Ons uitgebreide assortiment aan hoogwaardige lijsten en frames onderscheid ons van anderen en laat uw kunstzinnige smaak optimaal tot zijn recht komen. Natuurlijk maken we de lijsten zelf. En wat dacht u