Hoe kies je het perfecte kunstwerk?

Hoe kies je het perfecte kunstwerk?

Een schilderij aan de muur kan je interieur een persoonlijke en unieke touch geven. Daarnaast creëert het ook een bepaalde sfeer in je huis. Maar hoe kies je nu het perfecte kunstwerk uit? In deze blog delen wij enkele tips om jou te helpen bij het vinden van het ideale schilderij voor aan jouw muur.

Stijl

De eerste en meest belangrijke stap is het bepalen van je stijl. Ga bij jezelf na wat je wilt uitstralen met het schilderij. Wil je een gevoel van rust in je interieur brengen? Dan kan een schilderij met landschappen en subtiele tinten passend zijn. Wil je juist gaan voor een krachtige uitstraling? Denk dan aan opvallende prints en levendige kleuren

Kleuren

Als je eenmaal duidelijk voor ogen de gewenste sfeer weet, is het tijd om te kijken naar de kleuren. Begin hierbij met je huidige interieur. Als je interieur bestaat uit lichte en rustige kleuren en je wilt eenheid behouden, kies dan voor schilderijen met hetzelfde kleurenpallet. Wil je echter juist een contrast creëren, overweeg dan een schilderij met levendige kleuren. Dit wordt ook wel het 'Jan des Bouvrie' effect genoemd. 

De ruimte

Nadat je uiteindelijk een geschikt schilderij hebt gekozen, verdient deze natuurlijk ook een mooie en passende plek. Kijk hierbij goed naar de vorm van je muur. Bij een brede muur komt een horizontaal schilderij veel beter tot zijn recht dan een verticaal schilderij, zoals je hieronder in het voorbeeld kunt zien. Zorg er ook voor dat het schilderij wat ruimte rondom heeft en niet te strak tegen de muur wordt geplaatst, om een rommelig effect te vermijden. 

Gratis service

Mocht je het na deze tips toch nog last vinden om te beslissen welk schilderij in je ruimte past? Geen probleem, bij Canvasso bieden wij namelijk een gratis service aan; 'Fotoshoppen aan de wand'. Met deze service stuur je ons een foto van je wand en geef je aan welke schilderijen je in overweging neemt. Wij helpen je graag verder. 

Met deze tips en onze service hopen wij dat je bij ons het perfecte kunstwerk vindt om jouw interieur compleet te maken. 

Advies en tips

Bij Canvasso bieden we méér dan alleen kunstwerken. Ons uitgebreide assortiment aan hoogwaardige lijsten en frames onderscheid ons van anderen en laat uw kunstzinnige smaak optimaal tot zijn recht komen. Natuurlijk maken we de lijsten zelf. En wat dacht u